(ACN / Redacció) Els autobusos clàssics han atret totes les mirades aquest diumenge a l’avinguda del Paral·lel. Després de tot el cap de setmana exposats a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, aquestes joies de col·leccionista han tornat a circular entre la plaça d’Espanya i les Drassanes. “Estem parlant d’història viva del segle XX. Tots estan restaurats i la gran majoria, en perfecte estat“, ha comentat Andreu Susany, organitzador de l’Exposició d’Autobusos Clàssics de Barcelona.

Records de joventut per a molta gent

Els busos també han estat l’escenari d’anuncis i pel·lícules. “Desperten records de joventut a molta gent”, ha assegurat Susany. Els vehicles tampoc no passen desapercebuts per al més joves, que es mostren sorpresos de veure mitjans de transport vintage. “Estan acostumats a uns busos molt més confortables, silenciosos i ecològics”, matisa l’organitzador de la mostra. I afegeix: “Precisament, aquests busos no eren còmodes. Complien la funció essencial de moure la gent d’un costat a l’altre i tenien mancances”.

Divulgació sobre el patrimoni històric i industrial

Aquesta trobada de busos de col·leccionista, nascuda el 2010 com a Ral·li de Busos Clàssics Barcelona – Caldes de Montbui, vol fer divulgació del patrimoni històric i industrial català. L’organització posa com a exemple la Pegaso, una empresa que va fabricar molts vehicles a Mataró. “Els busos actuals són herència dels fabricats allí els anys 60 i 70”, ha recordat Andreu Susany.

Com en anteriors edicions, la trobada també ha tingut un espai per als busos d’última generació incorporats darrerament a la flota de TMB.

Un bus urbà dels anys 50 torna a circular per un dia a Barcelona | VÍDEO