cotxe volador mobile wold congress

(ACN) La patronal catalana de l’automoció Fecavem ha detectat un creixement del 40 %, respecte de la mitjana habitual, de serveis com el lloguer de vehicles per hores i la mobilitat compartida arran de les afectacions a Rodalies pel robatori de coure a Montcada Bifurcació el 12 de maig. L’organisme destaca que la demanda és “semblant” a la que es va registrar per Setmana Santa i en períodes “d’auge turístic com el Sónar i el Primavera Sound”.

Segons la patronal aquesta pujada se situa especialment al Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental i l’Oriental i el perfil majoritari és un particular, tot i que també hi ha empreses. Per tot plegat, Fecavem constata que està sent “una de les grans solucions davant dels problemes reiterats de Rodalies”.

Dos mesos per restablir la normalitat

Segons va informar el ministre de Transports, Óscar Puente, reparar l’avaria pel robatori de coure costarà uns 15 milions d’euros i es trigarà uns dos mesos a restablir la normalitat. El ministre va lamentar que “el més greu és la conseqüència que el fet tindrà sobre les persones”. Els seus càlculs indiquen que la incidència afectarà uns 3,2 milions de viatges.