La renda màxima que s’ha d’acreditar per ser beneficiari de la Targeta Rosa s’ha elevat. El topall per disposar de la targeta que dóna dret a viatjar gratuïtament passa de 7.455 a 8.132 euros, mentre que per a la targeta reduïda (que permet comprar els títols de transport amb descompte) s’incrementa de 14.910 a 16.264 euros. Aquesta decisió, signada a través d’un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’aplica des de l’1 de febrer. La modificació es fa a partir de l’acord del govern municipal amb el PSC per a l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament.

La Targeta Rosa és una prestació social que facilita a les persones grans o amb discapacitat reconeguda l’ús dels transports públics i descomptes en l’accés a equipaments públics de la ciutat.

A través de diferents convenis amb comerços, ofereix avantatges i descomptes en establiments i entitats. Per poder-la obtenir, els requisits són tenir més de 60 anys o tenir el certificat de reconeixement de la discapacitat de l’ICASS, i ser empadronat a Barcelona.

L’augment del topall per accedir a la Targeta Rosa forma part de l’acord entre el govern i el Grup Municipal del PSC per a l’aprovació dels pressupostos de 2015. Entre altres acords, també es va decidir rebaixar el preu de la T-10 i un increment del servei d’autobús.