L’Aeroport de Barcelona-el Prat ha fet públiques aquest dimarts les dades de passatgers transportats que hi ha hagut durant el primer trimestre de 2016. Concretament, han estat 8,49 milions de persones, fet que suposa un increment del 16,1 % respecte al mateix període de l’any passat. Aquest augment ja es preveia després dels creixements importants de passatgers que hi va haver durant els darrers mesos.

En referència al nombre d’usuaris que hi va haver durant el mes de març també s’observen dades molt positives, ja que s’ha produït un incrementat del 14,1 % respecte al març de 2015. Això suposa un total de 3,3 milions de persones transportades i un increment del 13,6 % de passatgers que van viatjar en vols internacionals i del 15,5 % en vols amb destí o origen l’estat espanyol.

Respecte a les rutes intercontinentals, els increments més elevats es van produir en vols de l’Amèrica Llatina i el Carib, amb un 24,4 %. Al Pròxim Orient hi va haver un 14 % més de vols, a l’Amèrica del Nord es van incrementar un 10 % i els que tenen destinació a l’Àfrica van augmentar un 9,1 %.

A més, el nombre d’operacions que hi va haver durant el mes de març a l’aeroport va ser de 23.379 aterratges i enlairaments, cosa que suposa un 7,8 % més que el mateix mes de l’any anterior, i, en l’acumulat de l’any, sumen 62.554, és a dir un 8,8 % més.