Ensurt aquest dimarts a la línia R1 de Rodalies. Una incidència en el sistema d’electrificació dels trens que s’ha produït a l’altura de la Sagrera i l’origen de la qual encara es desconeix ha obligat a interrompre la circulació ferroviària entre Badalona i Molins de Rei. Un problema a la catenària ha provocat el despreniment d’un pantògraf (el cable que uneix el tren amb la catenària) que ha caigut a l’altra via i ha provocat la suspensió de la circulació en els dos sentits de la marxa d’aquesta línia.

Un grup de viatgers han quedat atrapats en un tren com a conseqüència de l’avaria. L’accident no ha causat ferits, però el passatge d’aquest tren -que ha trepitjat el pantògraf- ha hagut de ser evacuat i transbordat a un altre tren, que ha efectuat un servei d’emergència a l’estació del Clot-Aragó, on s’ha evacuat el passatge a les 10.55 h. Protecció Civil ha hagut d’activar el pla Ferrocat en fase de prealerta.

Andana de l'estació del Clot, buida sense circulació de trens

Després de l’avaria la circulació de trens ha quedat de la manera següent: un tren cada 30 minuts entre Badalona i Maçanet en els dos sentits de la marxa i entre Badalona i Barcelona s’ha recomanat als viatgers que no viatgin en tren, sinó en metro. Tècnics d’Adif i Renfe han treballat en el punt de la incidència per procedir a reparar-la i el servei s’ha normalitzat per via única passades les 12.30 h. Els trens entre Sant Adrià de Besòs i el Clot-Aragó han circulat per un únic rail i els combois han recuperat progressivament el recorregut de la línia R1, tot i que s’han acumulat retards d’uns 20 minuts fins al restabliment total del servei.