L’Ateneu la Flor de Maig, al Poblenou, reclama un aparcament per a bicicletes a l’entrada de l’equipament. Diuen que hi ha molts usuaris del centre que es mouen en bicicleta i no tenen on aparcar-la. Es queixen també que alguns han rebut notificacions de la Guàrdia Urbana per advertir-los que els retiraran les bicis si no les aparquen de forma regulada.

Des que va obrir, el maig del 2018, els responsables de l’ateneu demanen un aparcament per a bicicletes. Consideren que la vorera de davant de l’equipament és prou ampla com per instal·lar-hi un o dos aparcaments. “Aquest Ajuntament està promocionant molt que la gent es desplaci en bici. Doncs hauria de ser conseqüent i promoure que la puguem deixar en un lloc adequat”, explica Rosana Gallego, una usuària de l’equipament. I afegeix: “I que no ens arribin després notificacions de la Guàrdia Urbana o que ens la retirin”.

La Flor de Maig, un espai recuperat

La Flor de Maig, ubicada al carrer del Doctor Trueta, al Poblenou, va ser una cooperativa de consum nascuda el 1890. La cooperativa va tancar el 1950 i l’edifici va tenir diversos usos, entre els quals, centre per a les entitats del barri entre el 1978 i el 2012, fins que l’Ajuntament va dir que no podia assumir el pagament del lloguer. Després de cinc mesos tancat, un grup de veïns i entitats del Poblenou el van ocupar amb la intenció de recuperar-lo com a centre social i cultural per al barri. Posteriorment, el consistori va decidir comprar l’edifici i l’ateneu es va inaugurar el maig del 2018 com a centre social autogestionat.