Si l'operació sortida va ser esglaonada, la de tornada també ho ha estat. Oficialment, ha començat a les dotze del migdia de dissabte, però no hi ha hagut cap mena de retenció a les entrades de la ciutat. Tampoc en altres punts de la xarxa viària catalana. Les vies on es preveuen més complicacions per a l'operació retorn són com sempre, les de la costa, però aquest any també les de muntanya. I és que les destinacions de neu han funcionat a ple rendiment per les intenses nevades dels últims dies. L'operació tornada acabarà dilluns de Pasqua a la mitjanit. Per evitar complicacions durant la Setmana Santa, el dispositiu especial del Servei Català de Trànsit, ha desplegat més de 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra a tota la xarxa viària.

Hi ha hagut també trams carregats de trànsit a l’AP-7 sud des de Torredembarra fins al Vendrell. A més, un accident a Vacarisses (Vallès Occidental) ha causat dos quilòmetres de cua cap a Barcelona en haver de tallar un carril en sentit sud.

A les 12 h d’aquest dissabte ha començat l’operació tornada de Setmana Santa i s’allargarà fins a la mitjanit del Dilluns de Pasqua. El Servei Català de Trànsit preveu que en aquests dos dies més de 600.000 vehicles tornin a Barcelona i la seva àrea d’influència.