La Setmana Santa és un dels períodes festius de l'any que registra més complicacions viàries. Un total de 600.000 vehicles marxaran cap a destinacions costaneres i també de muntanya per les darreres nevades. La segona fase de l'operació sortida, però, es preveu més conflictiva. És per això que el carril bus-VAO de la C-58 s'obrirà Dijous i Divendres Sant en sentit Ripollet. El volum circulatori serà similar al de l'any passat, només podria incrementar-se al voltant d'un 1%. El que sí que canvia és el tipus de desplaçaments a causa de la situació econòmica. 10:12 JOAN JOSEP ISERN, director del Servei Català de Trànsit "Sí que és veritat que aquest any, i motivat per la crisi, podria passar que alguns vehicles no fessin tots els dies sinó que sortissin i tornessin el mateix dia i això facilitaria d'alguna manera el trànsit." Prop de 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra efectuaran 1.400 controls a les carreteres catalanes. La intenció és reduir la sinistralitat d'una Setmana Santa que l'any passat va registrar 12 víctimes mortals. Pel que fa al tren, Renfe n'ha incrementat el nombre de places prop d'un 18%. Fins al 2 d'abril la companyia ofereix més de 366.000 places d'AVE i llarga distància. Es tracta de les primeres vacances amb les noves tarifes i descomptes de la companyia. A l'aeroport del Prat, el gruix d'operacions per Setmana Santa arrencarà dimecres de la setmana vinent. Hi ha 4.367 vols programats fins al Dilluns de Pasqua. Precisament aquest serà el dia amb més moviment: un total de 844 operacions.

La segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa arrencarà la setmana vinent i sortiran uns 370.000 vehicles entre Dijous i Divendres Sant. El director general del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha presentat aquest divendres el dispositiu especial que preveu garantir la normalitat a les carreteres catalanes sense sinistralitat. Es mobilitzaran gairebé 2.000 agents dels Mossos d’Esquadra i es faran 1.400 controls, ja siguin d’alcoholèmia, de drogues o de revisió de l’ús del casc i el cinturó, i també es fixaran en els transports i l’excés de velocitat.

L’operació tornada serà entre diumenge i Dilluns de Pasqua i s’espera que retornin tant a Barcelona com a l’àrea metropolitana uns 605.000 vehicles.