Entrar a França per carretera des de Catalunya és pràcticament missió impossible aquest dilluns. Una protesta dels Armilles Grogues provoca cues de 15 quilòmetres a l’AP-7, entre Capmany i la Jonquera. En concret la via es troba tallada a Figueres direcció França i els Mossos d’esquadra estan efectuant desviaments a la N-II per els turismes però els camions tenen el pas restringit. Una situació que genera col·lapse en aquesta N-II des de Figueres fins a Biure.

El col·lapse afecta de ple molts transportistes que s’han vist atrapats a la carretera. Si la situació continua, la mobilitat podria ser especialment complicada a mitjan setmana, just quan s’iniciarà el pont de desembre i quan molts catalans aprofitaran els dies de festa per viatjar fins a França. De moment, els qui ja han notat l’efecte de les protestes d’aquests dies són els comerços de la Jonquera, que asseguren que la facturació ha caigut un 70 %. També el govern d’Andorra s’ha mostrat preocupat per la situació.

Una protesta que s’agreuja

Ja fa dies que el col·lectiu Armilles Grogues està protagonitzant protestes a tot França contra la pujada del preu dels carburants i contra el govern d’Emmanuel Macron. La situació s’ha vist agreujada els darrers dies amb enfrontaments greus entre els manifestants i la policia francesa.