Gràcia ha estrenat aquest dilluns l’àrea verda als barris de la Salut, el Coll, Vallcarca i els Penitents, que se sumen a les zones ja regulades de Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot. Amb la posada en marxa d’aquesta nova zona d’estacionament per a residents, l’aparcament queda regulat a tot el districte. S’han pintat un total de 858 places per a cotxes i 400 per a motos. L’objectiu d’aquesta àrea verda, com a la resta de la ciutat, és afavorir l’aparcament dels veïns i fer fora els vehicles forans.

Alguns veïns, com en Pere Marí, veuen amb bons ulls aquesta regulació: “Hi havia problemes per aparcar perquè hi ha cotxes que es queden aquí molts dies.”

Signatures en contra als Penitents

Al barri dels Penitents els veïns han organitzat una recollida de signatures per fer arribar el seu descontentament a l’Ajuntament. Segons Pilar Moya, de l’Associació de Veïns Vallcarca-Penitents, fins ara entre els veïns s’entenien per aparcar sense molestar-se entre ells. Amb l’aparcament regulat ja no poden fer-ho i molts s’han quedat sense poder estacionar. L’Anna Soler, membre de la mateixa entitat veïnal, afegeix que amb els pendents que hi ha i sense transport públic “necessiten el cotxe i el que han fet ara és perjudicar-los”.

Que s’hagin pintat 400 places per a motos tampoc no ha agradat a part del veïnat, que lamenta que això els fa perdre places per a cotxes. Per exemple, es queixen de com ha quedat la plaça d’Olèrdola.

El districte, però, els ha explicat que s’han pintat llocs per a motocicletes a les zones amb menys visibilitat o per evitar accidents. La zona verda també canvia l’organització de molts carrers, on, d’ara endavant, no es podrà aparcar a banda i a banda o a sobre la vorera. És el cas del carrer de Castellterçol i del carrer de Trullols, a tocar del Parc de Collserola.