Ara tota l'atenció se centra en la figura d'aquest home, Andreas Lubitz, el copilot. Tenia 28 anys, i després de saber-se'n la identitat se n'ha eliminat el perfil de Facebook, del qual s'han pogut treure les primeres fotos. Vivia amb els seus pares a Montabaur, a la regió alemanya de Renània-Palatinat. Després de saber-se la notícia la policia custodia la casa. Lubitz era soci del club aeri de Montabaur i va seguir la formació de pilot a l'escola de Lufthansa, que va interrompre durant 11 mesos per causes que encara no s'han confirmat. El 2013, va començar a treballar a Germanwings i acumulava una experiència de 630 hores de vol.

Lubitz va ser admès al setembre de 2013 dins l’Administració Federal d’Aviació dels Estats Units (FAA) amb el número d’identificació A4833038, després d’haver superat els estàndards de formació requerits. El copilot es va formar a l’acadèmia de Lufthansa de Bremen. El president de l’aerolínia, Carsten Spohr, ha reconegut que Lubitz va aparcar la seva preparació durant uns mesos, sense donar-ne més detalls.

El fiscal de Marsella, Robin Brice, ha explicat que la gravació de la cabina de pilotatge indica que el comandant, Patrick Sonderheimer, va haver d’anar al bany i, en tornar, va trobar la porta bloquejada. Segons Brice, el copilot va iniciar el descens de l’avió de forma intencionada i va seguir respirant fins al moment de l’impacte.

El perfil de Facebook del copilot ha estat cancel·lat.

La policia alemanya s’ha desplaçat fins a la casa dels pares d’Andreas Lubitz, a la localitat de Montanaur, i al pis que tenia el copilot a Düsseldorf, que ja han estat registrats. La Fiscalia de Düsseldorf vol reunir documents personals del jove que puguin aclarir els motius que el van portar presumptament a estavellar l’avió als Alps.