control de trànsit

L’entrada en vigor de les noves restriccions per frenar els contagis de la covid-19, especialment el retorn al confinament municipal de dilluns a diumenge, ha provocat un allau de peticions per descarregar el certificat autoresponsable de desplaçament. De fet, només el dijous, el primer dia d’aplicació de les mesures, es van tramitar més de 170.000 certificats a través de la web i de l’aplicació de mòbil ConfinApp.

Resolta la incidència al web i a l’aplicació mòbil

L’increment de peticions de descàrrega en poques hores va coincidir amb una incidència que impedia als usuaris completar l’obtenció del certificat. Aquesta situació va provocar nombroses crítiques al compte de Twitter de Protecció Civil. La incidència, que afectava tant al web com a l’aplicació del mòbil, ja ha estat resolta.

Queixes a Twitter pels problemes en la descàrrega del certificat

Quan s’ha de portar el certificat autoresponsable?

Amb les noves restriccions i mesures que impliquen el confinament municipal fins al 17 de gener, es recomana que tothom qui hagi de fer desplaçaments fora del seu poble, vila o ciutat dugui el justificant per a la mobilitat. Aquest certificat autoresponsable de desplaçament l’elabora la Generalitat i s’ha de presentar als Mossos d’Esquadra sempre que el sol·licitin durant els desplaçaments.