La possibilitat que Barcelona tingui un peatge urbà d’entrada a la ciutat només es valorarà “si no millora la qualitat de l’aire”. Així queda recollit en la proposta que ERC ha pactat amb JxC en la Comissió d’Urbanisme i que ha rebut el suport de BComú. El debat sobre el peatge ha tornat a evidenciar les diferències entre els dos socis de govern, comuns i socialistes, en aquest tema, ja que el PSC s’ha abstingut.

La proposta original d’ERC plantejava impulsar el peatge coincidint amb la fi de les concessions d’algunes autopistes a finals del 2021. El text final, pactat amb JxC, no surt cap data i planteja valorar-lo si no baixa la contaminació. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha reiterat que obrir aquest debat “és començar la casa per la teulada” i que abans hi ha altres qüestions per treballar.

Per la seva banda, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia (BComú), ha dit que és necessari estudiar-lo i ha reclamat un pacte real d’infraestructures. Cs, PP i Barcelona pel Canvi s’han oposat a la proposta d’ERC, que insta el govern municipal a liderar un programa sobre futures restriccions a mitjà i llarg termini dins la zona de baixes emissions basat en les dades de contaminació i l’impacte de les mesures implementades.