La plaça de Lesseps dirà adéu a les tanques. Això sí, els veïns hauran de tenir paciència. Encara queda una mica més d'un any perquè les perdin de vista, a finals de 2014. És evident que en tenen ganes. "Això aquí al mig no pinta res. I menys si les obres estan aturades." "Deixar-ho aquí tot empantanegat és terrible. Perquè es perd la perspectiva de la plaça i és un destorb." Amb les obres de l'L9 aturades "sine die", Ajuntament i Generalitat han pactat reurbanitzar la plaça. Primer se'n retirarà la tuneladora. Es tracta d'una operació complicada amb un cost d'uns dos milions d'euros. Un cop fora... MAITE FANDOS, regidora de Gràcia: "Això el que permetrà és començar a reurbanitzar la plaça i fer-ho de manera definitiva. Això és important perquè així com en altres places és provisional aquí a Lesseps d'aquí un any ja podrem començar a dissenyar aquesta plaça definitiva." La plaça definitiva es dissenyarà de manera conjunta amb els veïns. Una de les seves principals reivindicacions és que s'hi faci un parc infantil. Després d'anys de conviure amb les obres celebren la notícia. Amb matisos. EDUARD SORIA, Associació de Veïns i Comerciants de Lesseps: "Si es compleixen els terminis, hi estem d'acord. El que no deixarem passar i farem el que haguem de fer serà que els vagin retardant." Deixar la plaça acabada del tot costarà 0,9 milions d'euros més. Un cop feta, però, els veïns de Lesseps podran oblidar-se per fi de les obres de l'L9.

L’operació per treure la tuneladora tindrà un cost d’uns dos milions d’euros, que assumirà la Generalitat. La posterior reurbanització sumarà uns 900.000 euros més al cost total de l’obra. Aquest dijous s’han reunit representants dels veïns, l’Ajuntament i la Generalitat. A la sortida de la reunió, des de l’Associació de Comerciants i Veïns de la Plaça Lesseps s’han mostrat satisfets sempre que els terminis que els han exposat es compleixin.

Els veïns també han aconseguit el compromís del l’Ajuntament d’escoltar les seves propostes per al redisseny de la plaça. Una de les principals reivindicacions és que s’hi faci una zona de jocs infantils.