Aquesta manca d’informació i els problemes generats per la superilla són, precisament, els que han portat el col·lectiu empresarial a dedicar aquesta edició del 22@Update Breakfast a fer balanç de la implantació del projecte i generar un nou espai de diàleg amb l’Ajuntament.

Amb un to crític però també conciliador el president de l’associació d’empreses, Ramon Salabert, ha traslladat als representants del govern municipal el malestar de moltes empreses perquè no se’ls hagi consultat abans de posar en marxa el que consideren un “canvi de model i conceptual de ciutat”. “La informació s’havia d’haver donat abans i també s’haurien d’haver recavat les opinions perquè possiblement alguns defectes origen no s’haurien produït”, ha dit.

Salabert ha afegit que ara l’objectiu és informar i que des de l’associació obren la porta a recollir dades objectives per poder fer un balanç en conjunt. “Si això ha de tenir una extrapolació”, apunta Salabert, “caldrà tenir tots aquests ingredients”.

La resposta del govern municipal també ha estat ferma però conciliadora. Tant el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, com la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, han insistit en la necessitat de projectes com aquest per tenir una ciutat per a les persones i menys contaminada. Per això, Sanz ha animat els empresaris a dir-hi la seva i participar-hi amb propostes per definir un nou model urbà. “L’objectiu és que a partir de gener de 2017 comencem a treballar moltes accions concretes”, ha explicat, tot i que ha remarcat que ho volen fer cada cop millor i sense pressa.

Pel que fa a les crítiques de veïns i empresaris, la tinenta d’alcalde diu que “les entomem i les recollim” i es mirarà d’aplicar totes les propostes que sigui possible. Sanz reconeix que canvis de model urbà i de mobilitat sempre generen debat i problemes que cal anar “avaluant de manera contínua“, però també ha deixat clar que “vam escollir el Poblenou perquè fa molt temps que es parla en aquest barri del desenvolupament de superilles. Després veus que alguns actors no s’hi havien implicat tant com hauria fet falta i hem detectat la necessitat de fer escolta activa constant”.