L’Ajuntament de Barcelona no es planteja, de moment, tallar el carrer d’Aragó al trànsit un diumenge cada tres mesos, tal com es com es va fer el primer cap de setmana de març, en el marc de la iniciativa Obrim Carrers. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme Janet Sanz, assegura que les mesures de mobilitat estan en “constant avaluació” i s’ha emplaçat a superar la crisi sanitària per definir “estructuralment com ho recuperem”.

La plataforma Eixample Respira va tallar el trànsit a Aragó aquest diumenge i ho faran l’últim cap de setmana de cada més per recuperar espai públic. “En cap cas descartem que es faci en un futur de forma més estructural”, ha afirmat Janet Sanz, que ha assegurat que “no és un tema de cost ni de manca de voluntat, sinó encaixar-ho tot en una transformació de la ciutat que està en marxa.”

La tinenta d’alcalde considera que el cas del carrer d’Aragó és diferent al dels carrers Gran de Gràcia o l’eix Creu Coberta – Sants, en què els talls sí que s’han fet fixos els caps de setmana. Sanz creu que Aragó “no té res a veure” amb els altres tres, que ha dit que “són carrers plens de comerç i plens de vida”, en què la ciutadania “no tenia espai per on passar perquè no tenia pràcticament vorera o eren molt estretes i, a més a més, amb un trànsit molt fort”.

“No tot ho hem de fer nosaltres”

Janet Sanz ha remarcat que Aragó és “un carrer sensible” i ha recordat que s’hi ha implantat un carril bici que ha suposat “un abans i un després”. Tot i això, la tinenta d’alcalde ha aplaudit la iniciativa d’Eixample Respira per tallar el trànsit al carrer d’Aragó un cop al mes: “Benvingudes siguin aquestes actuacions, sempre comptaran amb la complicitat de l’Ajuntament; no tot ho hem de fer nosaltres”.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha remarcat que per fer un tall “estructural” en un carrer cal tenir en compte qüestions com l’impacte que té en el transport públic o bé l’accés als serveis que hi ha a la zona. “Són coses d’un trencaclosques de mobilitat que hem de treballar, que hem de valorar i que estudiarem com ho podem fer de la millor manera possible”.