Les sis pilones que l’Ajuntament de Barcelona va instal·lar aquest dimecres a la tarda a la vorera de la rambla de la Muntanya ja són història. Uns operaris municipals les han retirat aquest dijous al matí. La mesura, que volia evitar que les motos i les bicicletes pugin a la vorera per saltar-se les cues que es formen al carrer, no ha durat ni 24 hores.

Els veïns havien denunciat a Twitter que les pilones no tenien cap efecte dissuasiu sobre les motos i les bicicletes, que hi continuaven passant entremig. En canvi, sí que suposaven un veritable problema per als vianants, que havien de baixar a la calçada per poder passar.

La vorera de la rambla Muntanya amb les pilones retirades
pilones vorera rambla Muntanya
La vorera de la rambla Muntanya amb les pilones instal·lades

“Un exemple perfecte de com ens podem equivocar”

Des de l’Ajuntament de Barcelona, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha reconegut l’errada en una piulada. Considera que aquest és “un exemple perfecte” que en mobilitat cal sempre mirar el sistema en conjunt, perquè si no “ens podem equivocar”. L’objectiu de les pilones, era evitar la indisciplina de vehicles en voreres, remarca la regidora, però “hem deixat desprotegits els vianants”. Per això, conclou: “les pilones es retiren”.

Les peripècies dels veïns amb les pilones

En les poques hores que les pilones han estat instal·lades a la vorera, l’usuari de Twitter Eduard Motos ha penjat diversos vídeos en els quals es veuen les peripècies de la gent per poder passar pel carrer. Gent gran, cotxets de nadons i persones amb carretons d’anar a comprar havien de baixar a la calçada per continuar el trajecte. Fins i tot, hi ha un vídeo en què es pot veure una dona cega amb un gos pigall que van topant amb les pilones.