L’Ajuntament de Barcelona treballa en el dispositiu de l’exhibició de Fórmula 1 que acollirà el passeig de Gràcia aquest dimecres. Tot i que no s’ha concretat quanta gent hi acudirà, sí que es preveuen aglomeracions i, per això, es recomana a la població evitar anar a peu o en cotxe pel centre si no es va a veure l’esdeveniment, i planificar trajectes alternatius tant en vehicle com caminant.

Planificar itineraris alternatius

Així ho ha explicat el director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, que ha aconsellat planificar les rutes en funció de l’horari i l’itinerari i tenir alternatives. “Si no es va allà mateix, millor evitar l’entorn immediat del passeig de Gràcia perquè hi haurà aglomeracions”, ha dit.

Restriccions a partir de les 16 h de dimarts

Les primeres restriccions a la circulació començaran aquest dimarts, a les 16 h, amb els següents talls de trànsit:

  • passeig de Gràcia (entre plaça de Catalunya i Gran Via)
  • ronda de Sant Pere (entre Pau Claris i la rambla de Catalunya)
  • plaça de Catalunya
  • carrer de Casp (entre passeig de Gràcia i Pau Claris)

A partir de les 22 h s’aniran ampliant les restriccions fins que dimecres, dia de l’exhibició, quedarà totalment tallat el trànsit al passeig de Gràcia des de la plaça de Catalunya fins al carrer d’Aragó i s’hi afegiran les tres vies que el creuen (Gran Via, carrer de Diputació i Consell de Cent). Les restriccions s’allargaran fins a les 23 h i el trànsit s’anirà reobrint progressivament a partir de llavors.

Tanques per definir el recinte

Gomila també ha donat més detalls de com serà aquest esdeveniment. Rodejant el tram on es farà el xou al passeig de Gràcia s’hi instal·larà una triple tanca de seguretat per delimitar el perímetre i evitar que els vianants travessin d’un costat a l’altre del passeig.

S’amplia el servei de metro

Amb motiu del xou es reforça el servei de metro amb més trens a les línies L1, L2, L3 i L4 i  un 15 % més d’oferta respecte al servei habitual de dia laborable. Pel que fa als autobusos hi ha afectacions a partir d’aquest dimarts a les 16 h a les línies del centre, tant les metropolitanes com les interurbanes. S’hi faran desviacions i canvis de recorregut, motiu pel qual es recomana als usuaris consultar l’estat del servei.