L’Ajuntament de Barcelona avaluarà aquest octubre si els coixins berlinesos suposen un risc per a la seguretat dels motoristes. Ho ha anunciat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, davant de les crítiques del col·lectiu de conductors de moto, que asseguren que els nous elements implantats a la calçada per rebaixar la velocitat del trànsit poden causar caigudes.

“És evident que els elements que vagin en contra de la seguretat viària, si cal canviar-los, es canviaran”, ha assegurat. Ara bé, la regidora ha avisat que “el problema no és el coixí berlinès, sinó la velocitat amb què s’agafa”. De fet, per ara, la Guàrdia Urbana no ha tingut constància de cap accident de gravetat provocat per aquest tipus d’elements.

El RACC, contrari als coixins i els blocs de formigó

El president del RACC, Jaume Mateu, ha expressat el seu parer contrari a la instal·lació dels coixins, que s’ha fet en desenes de carrers secundaris de la ciutat: “Han d’estar en carrers amb velocitat molt baixa, de 10 o 20 km/h”, ha dit. Pel que fa als carrer amb velocitat limitada als 30 km/h, ha apostat per “altres solucions”.

Mateu també ha carregat contra els blocs de formigó que hi ha en alguns carrers de l’Eixample, com a Consell de Cent. Els va instal·lar l’Ajuntament en la desescalada del confinament per separar bé l’espai del trànsit i el dels vianants, guanyat a la calçada. El president del RACC ha demanat al govern municipal que es repensin els blocs i ha assegurat que “hi ha camí per parlar-ne i modificar-ne alguns”.