Les obres de la futura estació de la Sagrera avancen aprofitant el tall ferroviari entre Sant Andreu Comtal i el Clot-Aragó. En només una setmana, Adif ja ha desmuntat dos quilòmetres de via i catenària del traçat que fins ara feien l’R2 Nord de Rodalies i els regionals de l’R11, dues línies que al desembre han de passar per dins de la Sagrera sense aturar-s’hi.

Un “time lapse” enregistrat per Adif permet veure l’evolució dels treballs al voltant del pont de Bac de Roda, on hi ha l’entrada sud de la Sagrera. Durant aquesta primera setmana, s’ha desmuntat un tram de vies de l’R1 (que va estar tallada tres dies) per rebaixar la cota i posar-la al mateix nivell de les noves vies de l’R2 Nord que passaran pel costat. En el vídeo també es veu com s’ha retirat el traçat antic de l’R2 Nord, a la banda esquerra.

50 bigues per cobrir un tram de vies

Durant la primera setmana de tall ferroviari també s’han posat 50 bigues per avançar amb el cobriment de les vies entre l’entrada sud de la Sagrera i el pont de Bac de Roda. Tot aquest traçat fins a la sortida del túnel del Clot-Aragó (a l’altura del carrer d’Espronceda) quedarà cobert quan culmini al desembre el tall de l’R2 Nord i l’R11. Per cobrir aquestes vies, es tallarà l’R1 (la línia de la costa) dos caps de setmana en els propers mesos.

Un tram de vies ja col·locat en un dels túnels que hi ha entre Sant Andreu i la futura estació de la Sagrera

Per fer possible el cobriment de les vies a banda i banda del pont de Bac de Roda, també s’estan fent murs pantalla. A més de desmuntar el traçat antic de l’R2 Nord i l’R11, s’estan col·locant vies noves i catenària per fer passar aquestes línies de Rodalies i regionals per dins de la Sagrera. És el cas del tram que hi ha entre la futura estació soterrada de Sant Andreu i la de la Sagrera on hi ha una part que passa per dins d’un túnel.