L’entrada a la futura estació de la Sagrera des del Parc de Sant Martí es va perfilant al mateix temps que avancen les obres. Segons els últims dibuixos del projecte, que encara s’està acabant de redactar, el parc conservarà la seva essència com a zona verda i tindrà accés a peu pla al vestíbul de l’estació. El parc lineal que cobrirà la infraestructura ferroviària quedarà en un nivell més elevat.

El projecte de restitució del Parc de Sant Martí està previst que estigui llest l’estiu del 2023, segons el calendari dels tècnics municipals. Llavors començaran els tràmits d’aprovació i, si no hi ha contratemps destacables, les obres podrien iniciar-se a començaments del 2024.

Diversos pendents permetran accedir a la zona de taxis i al parc lineal, situats en nivells superiors

Un corredor verd que unirà Sant Martí i Sant Andreu

El parc, a Sant Martí, tindrà diferents pendents que permetran arribar a peu —salvant el desnivell— a l’aparcament de taxis i a la zona enjardinada que cobrirà l’estació, situats a nivells superiors. Segons els impulsors del projecte, la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat, el nou espai verd s’ha d’entendre com la continuació del que recorrerà tota la coberta de la nova infraestructura ferroviària.

Imatge de l’àrea d’entrada a l’estació pel Parc de Sant Martí

Un parc força degradat

Des de l’AV Sant Martí de Provençals, Antoni Santos, explica que l’estació ha de servir per millorar el parc, molt condicionat en els últims per les obres del tren d’alta velocitat, que l’han anat degradant.

Tot i això, Santos reconeix que és un parc amb molta història i molt utilitzat pels veïns i que, per tant, amb la reforma haurà de mantenir els usos veïnals que ara té, malgrat que sigui la porta d’entrada a una infraestructura com és l’estació de l’AVE.

Recta final de les obres que tallen Rodalies al pas per la Sagrera: se n’ha executat el 90 %
Adif ha renovat gairebé tota la via en els 4,3 km de recorregut afectat per les obres, i es manté la previsió de reobrir la circulació de l’R2 Nord i l’R11 en aquest tram l’11 de desembre

L’àrea de gossos s’haurà de reubicar

El projecte de reforma obligarà a replantejar alguns aspectes del parc com és l’àrea d’esbarjo per a gossos, una de les més grans de la ciutat. L’espai es va estrenar el 2020, després de dos anys d’endarreriments, i va costar més de 800.000 euros.

Segons els tècnics, s’intentarà que la nova ubicació sigui propera a l’actual, al centre del parc, i s’aprofitaran al màxim els elements d’esbarjo que ja hi ha.

I després de Rodalies… afectacions a l’AVE per les obres de l’estació de la Sagrera
Quan es culmini el trasllat de les línies R2 i R11 per dins de la futura estació, Adif preveu deixar l’alta velocitat amb només una via entre la Sagrera i Sant Andreu