Aquest diumenge, 28 de novembre, se celebra la cursa Jean Bouin 2021, la cursa degana de l’atletisme de Barcelona, que torna a recuperar les modalitats habituals d’abans de la pandèmia. Hi ha més d’una cursa i curses de 5 i 10 quilòmetres. Les dues surten del mateix lloc, l’avinguda de Rius i Taulet, i a la mateixa hora, les nou del matí. Ara bé, la llarga acaba al lloc d’inici i, en canvi, la curta conclou el recorregut a l’Arc de Triomf. Per tant, alguns carrers quedaran afectats des de primera hora del matí i durant el transcurs de la cursa.

Jean Bouin 2021

El recorregut de la cursa de 10 quilòmetres

La cursa de 10 quilòmetres surt i finalitza en el mateix punt: l’avinguda de Rius i Taulet. Tot seguit els corredors enfilaran pel carrer de Lleida i seguiran pel de Tamarit, Entença, Gran Via (calçada central), Gran Via —entre Rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia—, plaça de Tetuan (costat mar), passeig de Sant Joan (calçada Llobregat), carrer d’Ausiàs Marc, de Bruc fins a la ronda de Sant Pere. En el sentit contrari: des del passeig de Sant Joan (calçada Llobregat), de Lluís Companys (calçada Llobregat), de Pujades (calçada central, costat muntanya), de Picasso (calçada central, costat Llobregat), avinguda Marquès de l’Argentera (calçada muntanya), Pla de Palau (calçada muntanya), passeig d’Isabel II (calçada bus), de Colom (calçada bus), plaça del Portal de la Pau (calçada muntanya), passeig de Josep Carner (calçada muntanya), plaça de les Drassanes (tres carrils costat muntanya), avinguda del Paral·lel (calçada Besòs), carrer de Calàbria, Tamarit, Lleida, Maria Montessori, passeig de Santa Madrona, carrer de la Guàrdia Urbana fins arribar de nou al punt de sortida: l’avinguda de Rius i Taulet.

El recorregut de la cursa de cinc quilòmetres

La cursa de cinc quilòmetres també surt de l’avinguda de Rius i Taulet, però finalitza el recorregut al passeig de Lluís Companys. Els corredors passaran pel carrer de Lleida i seguiran pel de Tamarit, Entença, Gran Via (calçada central), Gran Via —entre Rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia—, plaça de Tetuan (costat mar), passeig de Sant Joan (calçada Llobregat), carrer d’Ausiàs Marc, de Bruc, ronda de Sant Pere, passeig de Sant Joan (calçada Llobregat) fins arribar al de Lluís Companys (andana central).

A banda, les curses sènior, sub 20 i sub 23 de la Jean Bouin donen voltes a un circut de 3,3 km per la muntanya de Montjuïc, mentre que les escolars fan servir un circuit d’1,2 km al voltant del recinte firal i la plaça de Carles Buïgas.

Horari de l’afectació

La circulació, per tant, quedarà prohibida en els carrers adjacents al recorregut entre les 8 i les 14 h de diumenge. Tot i que els horaris del total de les 15 curses comencen a les 9 del matí i acaben a les 13.20 h.

Línies de TMB i BaixBus afectades

Tot plegat provocarà diferents afectacions en 33 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupin les proves esportives. Són les següents: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 46, 47, 54, 55, 59, 63, 65, 67, 79, 120, 121, 141, 150 i les rutes vermella i blava del Barcelona Bus Turístic. Les línies 13, 150 i la ruta vermella del Bus Turístic es veuran afectades des de dissabte 27 de novembre a partir de les 15 h fins al diumenge 28 a les 14 h, aproximadament.