Aquesta setmana el nombre d’arribades i sortides de l’Aeroport de Barcelona-el Prat s’ha intensificat com a conseqüència de l’operació tornada. Molts tornen per incorporar-se a la feina i d’altres marxen al seu país després d’uns dies en territori català. Aquest diumenge l’aeroport viu la jornada més intensa, amb 1.022 moviments i més de 195.400 seients oferts.

L’accés als controls de seguretat de les sortides s’ha fet amb tota normalitat i només s’hi han produït cues en moments puntuals, per l’arribada massiva de passatgers que agafaven vols de tornada cap al seu lloc d’origen. Ha estat una jornada d’emocions contrastades. Alguns passatgers que aquest diumenge arriben de les vacances comencen a treballar demà mateix. És el cas del Carles, que admet que s’ha anat “conscienciant des de dos dies abans de tornar i també a l’avió” i també de la Flor Violeta, que després de visitar la família a la República Dominicana ha tornat avui cap a Lleida “molt eufòrica i preparada per tornar a la vida normal”. Però també hi ha persones que amb l’arribada del mes de setembre comencen ara les vacances, com el Javier, per a qui “quan s’acaba el mes d’agost sembla que ja no hi ha res de bo a la vista, però aquest any no. Ara ve el viatge de veritat.”

Entre aquest dijous i aquest dilluns, només cinc dies, hi haurà un total de 5.036 moviments a l’aeroport i més de 927.000 seients oferts.  Es tancarà així, i amb tranquil·litat, la temporada alta d’enguany a l’aeroport després d’un inici d’estiu complicat a les terminals marcat per les cues als controls de seguretat per la vaga dels treballadors. Un conflicte que, tot i que s’ha apaivagat, continua obert entre els treballadors i l’empresa Eulen.

Després de molts dies d’aturades parcials dels treballadors i jornades maratonianes de negociacions amb l’empresa, les discrepàncies econòmiques i contractuals s’han saldat amb un laude forçós en el qual ha hagut d’intervenir el Govern espanyol. Tot i això, el conflicte no està dat i beneït perquè el comitè de vaga es tornarà a reunir aquest dilluns en assemblea per decidir si tiren endavant noves aturades, ja que el laude no ha tingut en compte algunes de les seves reivindicacions laborals.