Terminal 2 Aeroport de barcelona el prat

La crisi sanitària derivada del coronavirus ha fet caure dràsticament el trànsit de viatgers a l’aeroport del Prat, que ha tancat el 2020 amb 12,7 milions d’usuaris, un 75 % menys que l’any anterior. Són xifres que no es veien des del 1995.

El relaxament de les restriccions durant els mesos d’estiu va permetre que els aeroports recuperessin progressivament l’activitat i, en bona part, ho fessin gràcies al trànsit nacional. Ara bé, el volum de viatgers nacionals s’ha reduït un 66 % respecte al 2019. Per contra, el passatge europeu i intercontinental ha caigut fins a un 74 % i un 71 %, respectivament.

Desena posició en el rànquing europeu amb més passatgers

Les destinacions a l’aeroport del Prat s’han reduït un 40 % i, aquelles companyies que van poder operar, ho van fer amb una disminució de les freqüències. Tot i això, Barcelona continua dins el rànquing dels 10 aeroports europeus amb més passatgers, quatre menys respecte a l’any anterior, i en setena posició respecte al nombre de viatgers de vols directes.

El sector aeri preveu una certa recuperació econòmica a partir de l’estiu del 2021, quan es calcula que la situació epidemiològica i el pla de vacunació haurà avançat a molts països.