Les terminals aquest diumenge estan plenes d’aquells que han aprofitat fins a l’últim instant abans de tornar a la rutina. Molts catalans tornen per incorporar-se a la feina aquest dilluns i així també ho faran els turistes que han vingut a passar el Nadal a Catalunya. Alguns encara han acabat arribant més tard a casa perquè s’han endarrerit una quinzena de vols i se n’han cancel·lat tres a l’aeroport.

Un 12 % de vols i un 14 % més de viatgers que el Nadal passat

La temporada nadalenca de l’aeroport tancarà aquest dilluns, primer dia laborable després de vacances, amb 745 operacions previstes i 137.359 seients oferts. En total, però, l’Aeroport de Barcelona-el Prat haurà arribat a les 13.067 operacions, del 22 de desembre al 8 de gener, i durant aquests dies hauran passat per les terminals 2.389.231 passatgers.

Les xifres assolides aquest any superen les de l’any passat —11.652 vols i 2.094.220 passatgers. Malgrat el període vacacional va comptar amb un dia menys, des del 23 de desembre, aquest Nadal s’han fet un 12 % més de vols i un 14 % més de passatgers s’han enlairat o han aterrat al Prat.

Pel que fa a les dades d’aquest 2017 cal tenir en compte, a més, que alguns catalans ja van avançar la seva tornada a casa per tal de poder participar de les eleccions del 21-D al Parlament de Catalunya.