ALONSO MUÑOZ, CGT "Nos vemos obligados ante esta situación a convocar mobilizaciones que ya hemos anunciado aquí que serán largas y conflictivas en toda la red aeroportuaria". RAÚL GÓMEZ, UGT 00:45 Raúl Gómez (UGT): "Para la semana santa, seguramente con continuación durante la campaña electoral autonómica y en los ayuntamientos y seguramente hasta el verano".

Encara no s’han complert tres mesos de la vaga del controladors i les vacances de Setmana Santa de milers de persones tornen a penjar d’un fil. Els sindicats d’Aena han amenaçat avui el govern amb una convocatòria de vaga a tots els aeroports espanyols. Amb la manifestació d’avui han intentat pressionar el govern, que durant dos mesos de negociacions no ha accedit a cap de les demandes dels treballadors d’Aena. Els empleats demanen al govern que rectifiqui el decret que va aprovar al mes de desembre, en què s’estableixen les condicions per a la privatització de la societat que gestiona els aeroports. Si l’executiu no mou fitxa durant les properes setmanes, les aturades seran llargues i generalitzades.

Els sindicats asseguren que mai no pactaran amb el govern un acord per privatitzar l’ens de gestió aeroportuària. Aena, en canvi, confia pactar durant les properes setmanes per evitar la vaga.