Trens Rodalies
Foto: Mar Martí

(ACN) Adif i Renfe han descartat ara en un comunicat conjunt donar una data de restabliment del servei de les línies R3, R4, R7 i R12 a Montcada Bifurcació, després que la infraestructura resultés molt malmesa en aquest punt després d’un robatori de coure ara fa un mes. Les dues companyies mantenien que el restabliment seria diumenge, 16 de juny, perquè les obres havien acabat un mes abans del previst, però ara indiquen que el que es farà aquell dia seran “simulacions comercials”. No serà fins que aquestes proves “siguin satisfactòries” i determinin el bon estat i funcionament de les instal·lacions que es comunicarà la data definitiva del restabliment del servei, asseguren ambdues companyies.

Alguns trams fa setmanes que no s’utilitzen

Al text, Adif i Renfe indiquen que un cop acabades les obres de reparació a Montcada Bifurcació, les simulacions comercials són necessàries, ja que alguns trams no s’han utilitzat des del 12 de maig, com ara el de l’R3. Tampoc es fan servir des d’aleshores les vies que donen accés a la Base de Manteniment ubicada a la mateixa terminal de Montcada Bifurcació. Les simulacions han de permetre, a més, comprovar el bon funcionament de les instal·lacions de seguretat reparades.

Equips d’Adif i de Renfe monitoraran aquestes simulacions amb l’objectiu que, un cop les proves siguin satisfactòries, es recuperi la normalitat del servei de les línies afectades amb caràcter immediat, malgrat que sense data determinada. Mentrestant, Renfe mantindrà el pla de transport actual —establert l’endemà de l’incident vandàlic per garantir la mobilitat dels viatgers— amb reforços d’informació en els principals punts afectats.