Adif ha implantat “nous itineraris pel moviment de viatgers a l’estació de Sants” en el marc de les mesures per garantir la distància social per l’emergència del coronavirus. L’objectiu d’aquests itineraris és “separar els fluxos d’entrada i sortida de viatgers a l’estació” i també segregar als usuaris del metro dels de l’aparcament “davant el previsible increment progressiu de la mobilitat”.

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries ha dit que a partir d’ara s’informarà a través de cartells de les vies d’accés i sortida de l’estació. També s’ha reforçat la canalització dels fluxos de persones mitjançant el personal de seguretat. A més des d’aquest divendres, els accessos i sortides de l’estació es fan de la manera següent:

  • A la façana de l’estació que dona a la plaça dels Països Catalans l’entrada de viatgers es fa pel nucli lateral de portes, mentre que el nucli central concentra les sortides.
  • A la façana de la plaça de Joan Peiró hi ha dos nuclis d’entrada a l’estació per la zona central i la que dona a la banda del Parc de l’Espanya Industrial. La sortida es fa per la zona nord, la més propera a l’estació d’autobusos.
  • La connexió amb el metro és a través de les escales mecàniques i fixes existents.
  • Les entrades i sortides de l’aparcament es realitzen a través del vestíbul “seguint els criteris de distància social”.

La secretària general de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, María José Rallo, ha destacat que aquestes mesures formen part del pla específic de Rodalies per la desescalada, “que s’anirà implantant progressivament”.