estació de sants restriccions

Adif ha licitat un contracte d’obres per “augmentar la funcionalitat i millorar l’explotació de l’estació de Barcelona-Sants”, segons ha explicat l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries en un comunicat. Un dels objectius és ampliar la sala d’embarcament d’Alta Velocitat de la terminal i la construcció de dos nous accessos. Això permetrà passar dels sis escàners de control actuals a 10.

La licitació del contracte d’obres també comprèn la substitució del tancament perimetral que dona accés a les escales de les andanes. En aquest cas es desmuntarà l’estructura actual per col·locar-hi unes noves baranes de vidre.

El contracte d’obres disposa d’un pressupost de 554.351,1 euros i el seu pla d’execució és de dos mesos. El projecte constitueix la primera fase d’una actuació més global. En aquest cas es tracta de les primeres mesures a curt termini que no suposen afectacions importants a l’estructura actual de l’estació.

Dos nous accessos a la sala d’embarcament

Segons informa Adif, després d’estudiar diferents alternatives ha optat per obrir dos nous accessos a la sala d’embarcament per incrementar el nombre d’escàners. Una de les entrades se situarà al passadís lateral del costat muntanya, on hi ha la comissaria dels Mossos d’Esquadra. L’altre accés es col·locarà al costat mar, a prop de l’oficina d’informació al client. Les noves entrades disposaran de dos escàners cadascuna.

Adif assegura que les obres responen a la “previsió de creixement de l’estació de Sants i al progressiu increment de viatgers derivat de la liberalització del transport per ferrocarril i la conseqüent entrada de nous operadors”. A més, assenyalen que a aquest escenari s’afegeix “la recuperació dels estàndards anteriors a la situació derivada de l’alarma sanitària” pel coronavirus i les obres actualment en execució per adaptar l’esquema de vies d’ample convencional.