estació Barcelona-Sants

L’estació de Barcelona-Sants està previst que comenci a viure una gran transformació aquest mateix any 2023. Mentre això no arriba, però, Adif ha licitat una intervenció pressupostada en 26,8 milions d’euros que li permetran renovar diferents elements de les instal·lacions “com a pas previ a la propera ampliació i transformació en un referent de mobilitat sostenible”, segons ha explicat la companyia ferroviària.

Obres sense afectacions al servei

Amb aquesta inversió es preveu substituir alguns elements de l’exterior de la coberta de l’edifici, fer actuacions al paviment i a la llosa de les andanes perquè sigui més impermeable i instal·lar sistemes nous d’evacuació d’aigües pluvials. Tot plegat se suma als treballs que ja s’estan fent a l’estació i es farà sense afectar el servei ferroviari i, segons explica la companya, minimitzant l’impacte en els viatgers.

La transformació de l’estació de Barcelona-Sants

Paral·lelament a aquestes obres, Adif impulsa un gran projecte de transformació de l’estació de Barcelona-Sants que l’ha de convertir en un “referent de la nova mobilitat sostenible” i que disposarà d’un edifici obert, façanes transparents i llum natural. La transformació, dividida en dues fases, es preveu que comenci aquest 2023 però no s’acabarà fins al 2030.