Amb set segles d'història, la parròquia de Sant Martí de Provençals ha rebut la visita de tres inspectors d'Adif. Realitzen una revisió ocular en recerca de qualsevol desperfecte. "En esta zona se han producido desprendimientos, o la degradación de la piedra." Un cop detectat el dany, l'apunten als plànols i el fotografien. Posteriorment, en redactaran l'informe. L'interior de l'església no perilla perquè va ser restaurat l'any 99, però hi ha espais degradats on es poden trobar esquerdes, com alguna habitació en desús o el pati del despatx parroquial. RAÚL RODRÍGUEZ responsable de la inspecció "Es una inspección para comprobar el estado del inmueble, para obtener información sobre el estado de los edificios, para que sirva como medida de seguridad de las obras de la Sagrera." En aquests moments, a la futura estació de la Sagrera es treballa per aixecar l'estructura i construir-hi els accessos. Les revisions arquitectòniques als edificis s'estan fent a amdues bandes del corredor ferroviari. De moment, no s'hi han trobat anomalies greus. A banda de les inspeccions a la parròquia, també s'estan duent a terme reconeixements en una desena d'edificis més, com naus industrials, un centre residencial i algun habitatge. Us ho ha explicat des de Sant Martí, Patrícia Álvarez.

El procés d’inspecció que ha engegat Adif segueix els mateixos objectius que els duts a terme durant la construcció del túnel de l’AVE entre Sants i la Sagrera, l’intercanviador de Sagrera-Meridiana o la remodelació de l’estació de Passeig de Gràcia.

Els veïns poden sol·licitar inspeccions

Tots aquells interessats a reclamar una revisió del seu habitatge o obtenir més informació sobre el procés, poden fer-ho al Punt d’Informació i Atenció al Ciutadà (PIAC) que Adif ha posat en marxa a la Baixada de la Sagrera, número 2. Els usuaris també s’hi poden adreçar a través del telèfon 93 351 08 21.