Obertura al trànsit després de les obres de les sortides d'emergència del túnel de Sants

Adif ha finalitzat les obres de construcció de les tres noves sortides d’emergència del túnel de Sants-la Sagrera de la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa. Els treballs han durat més de tres anys i s’han efectuat a la confluència del carrer de Mallorca amb Nàpols i Independència i al carrer de Provença amb Urgell. Són zones on els comerciants han denunciat en moltes ocasions la pèrdua de vendes que els han suposat les obres, des que van començar la primavera del 2018. Fins i tot, alguns negocis han tancat o s’han traspassat.

Torna la mobilitat per a vianants, vehicles i bicicletes

Segons ha destacat Adif, un cop acabades les obres d’urbanització de l’entorn de les tres noves estructures, es recuperen les condicions de mobilitat per als vianants, el trànsit de vehicles i els carrils bici. L’Administrador d’Infrastructures Ferroviàries també ha remarcat que amb l’execució de les tres sortides d’emergència, que complementen a les sis ja existents, les instal·lacions estan adaptades a la nova normativa en vigor promulgada per la Unió Europea el 2014.

Obres finalitzades del túnel de Sants-La Sagrera

El conjunt de l’actuació ha suposat una inversió superior als 28 milions d’euros. Segons algunes associacions de comerciants, els talls de trànsit pel desenvolupament d’aquests treballs els han suposat una pèrdua de les vendes.

Urbanització pendent de finalitzar

Les noves sortides d’emergència tenen unes dimensions de 9 metres de diàmetre interior, amb profunditats entre 40 i 50 metres. En total s’han excavat 30.000 m3 de terres i materials, s’han utilitzat 5.000 m3 de formigó i 300.000 kg d’acer. Un cop fetes les estructures falten per acabar alguns treballs complementaris, com la verificació de les instal·lacions de seguretat i protecció civil abans de la seva posada en marxa.

D’altra banda, també hi falta finalitzar la plantació dels arbres necessaris per acabar la urbanització, que es farà durant la temporada compatible amb l’arrelament de cada espècie.