passatgera davant càmera tèrmica estació de Sants

(ACN) Les càmeres per controlar la temperatura corporal dels usuaris que viatgen en trens d’AVE i línies de llarga distància a l’estació de Sants han detectat 7.519 viatgers que portaven la mascareta mal col·locada. Adif també informa que aquesta tardor s’ha impedit que fins a tres persones -una a l’octubre i dues al novembre- accedissin al tren perquè registraven una temperatura corporal de 37,5 graus o més, després de fins a quatre controls de temperatura. Un cop fet els controls preventius se’ls va impedir viatjar i es va avisar les autoritats sanitàries.

El sistema de control de temperatura es va instal·lar el mes de juny i, des d’aleshores, s’ha pres la temperatura corporal a 565.903 viatgers. Les autoritats sanitàries van requerir a la xarxa de transport els contactes estrets de 14 passatgers des que a l’abril s’implantés el funcionament de bitllet personalitzat, que inclou dades persones del passatger com el telèfon mòbil i el correu electrònic.

Ara bé, Renfe no ha hagut de facilitar cap més dada de contactes estrets dels viatgers que van donar positiu per coronavirus des del mes d’octubre.

A l’estiu no van detectar cap usuari amb febre igual o superior a 37,5 graus, però sí que es va advertir a 3.000 usuaris que es posessin bé la mascareta, obligatòria a Catalunya des del mes de juliol.