estació Sants plaça Països Catalans

Les sortides d’emergència de l’estació de Sants seran finalment soterrades. Adif n’ha adjudicat els treballs a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Hormigones Asfálticos Andaluces i Avintia Proyectos y Construcciones. El pressupost inicial és de 6,9 milions d’euros i les obres tindran un termini d’execució de 22 mesos.

Fins ara, les sortides d’emergència situades a les places de Joan Peiró i dels Països Catalans eren casetes provisionals. Els treballs consistiran a substituir-les per comportes basculants i s’hi instal·larà també una marquesina.

A més, es construiran unes escales que connectaran amb el nucli de les andanes per on circulen els trens d’alta velocitat i, també, els combois de vies d’ample convencional. Les obres implicaran també senyalística nova, il·luminació LED, instal·lacions de videovigilància i protecció contra incendis.

Així mateix, es millorarà el sistema d’extracció de fums i la ventilació: se substituiran els ventiladors actuals per uns altres de més potència i també es canviaran els dipòsits de recollida d’aigües pluvials.