Més d’un centenar de ciclistes s’han concentrat aquest dissabte 24 d’abril a la via Augusta, a l’altura del passeig de la Bonanova, per demanar que s’ampliï la xarxa de carrils bici que connecten Barcelona amb els municipis de l’àrea metropolitana.

El tram més important del projecte Bicivia, que connecta els municipis metropolitans de forma ràpida i segura, es va inaugurar el 2019, quan es va enllaçar un tram entre Esplugues i Barcelona. Està previst que la xarxa acabi tenint 300 km de vies pedalables.

Els usuaris reclamen que s’impulsi aquest projecte i s’estengui, també, als municipis propers a la part alta de la ciutat, on l’orografia dificulta més els desplaçaments amb bicicleta. “Reivindiquem l’accés entre Barcelona i el Vallès, i també entre els municipis propers”, diu un dels manifestants.

Consideren que s’ha de potenciar l’ús del transport públic i la bicicleta per reduir els índexs de contaminació. “Se’ns acaba el temps”, explica un ciclista. Altres, en canvi, volen desplaçar-se amb bici per viatjar de forma més segura i evitar el risc de contagis en el context de la pandèmia. “Poder accedir a Barcelona i després tornar a casa amb la bici sense haver d’agafar transport públic seria ideal”, afegeix un dels participants de l’acció.