obres rodalies renfe 2022

(ACN) Un total de 81.023 persones es van registrar aquest dilluns, el primer dia que estava obert el tràmit, al web de Renfe per poder sol·licitar els abonaments de transport amb la bonificació aprovada pel Govern espanyol. Així, el número de registres es va multiplicar per 23 respecte a la mitjana diària d’altes al web.

Aquest és el primer pas per poder accedir als títols multiviatge pels serveis de Rodalies, mitjana distància i Avant, que es podran començar a demanar a partir del 24 d’agost i seran vàlids a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre. El tràmit, però, va generar confusió entre alguns dels usuaris.

Dipòsit de 10 i 20 euros per viatjar gratis a Rodalies

Segons el decret aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez, els usuaris hauran d’abonar un dipòsit de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20, en el cas de mitjana distància. Uns diners que es retornaran al viatger si a finals del mes de desembre ha fet un mínim de quatre viatges mensuals, 16 en total. La mesura vol premiar els usuaris recurrents del transport públic.

Els viatgers amb abonaments multiviatge comprats abans de l’entrada en vigor d’aquesta mesura podran sol·licitar la devolució del 50 % de l’import si els utilitzen entre els mesos de setembre i desembre. Per adquirir-los també caldrà fer un dipòsit de 10 euros per Rodalies i de 20 en els serveis de mitjana distància. A finals d’any el dipòsit es retornarà si s’han realitzat un mínim de 16 viatges.