El dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per evitar desplaçaments no autoritzats durant la Setmana Santa ha sumat 490 sancions per incomplir les directrius de l’estat d’alarma pel coronavirus. Uns 140 agents han estat els encarregats d’imposar les multes en una desena de controls que s’han muntat tant de dia com de nit a les principals vies d’accés de Barcelona.

Un 92 % menys el Dilluns de Pasqua

En paral·lel a les sancions per desplaçaments no autoritzats, han caigut les dades de mobilitat. El trànsit a l’àrea metropolitana fins a les 13 h d’aquest Dilluns de Pasqua s’ha reduït un 92,6 % de sortida i un 92,9 % d’entrada respecte a un dilluns normal. Si comparem les xifres amb el dilluns de la setmana passada, cau un 69,9 % de sortida i un 69,9 % d’entrada. Pel que fa la comparativa amb la Setmana Santa de l’any passat, la reducció ha estat del 82,6 % de sortida i del 84,6 % d’entrada.

3,6 milions de desplaçaments menys al dia

Les xifres globals de la mobilitat de Barcelona han caigut també de manera considerable des del 13 de març. Anteriorment, en un dia laborable es feien 1,7 milions de desplaçaments en vehicle privat i 2,5 milions de desplaçaments en transport públic. En canvi, les dades de la darrera setmana evidencien que la tendència s’ha invertit, es fan més desplaçaments en vehicle privat i tots dos han caigut fins als 330.000 i 160.000, respectivament.