Trànsit de vehicles a la Ronda Litoral

(ACN/redacció) El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 485.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona entre els dies 3 i 4 de desembre, amb motiu del pont de la Puríssima. És exactament la mateixa previsió que va fer Trànsit per al pont del 2020, el primer en pandèmia per la covid. L’organisme alerta que les carreteres C-16, C-17, C-14 i C-25 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants. Pel que fa al retorn, i en ser un pont llarg de cinc dies, es preveu que no es concentri només en una jornada i estigui repartit entre la tarda de dilluns, 6, i la tarda de dimecres, 8.

El dispositiu especial per controlar l’operació es posa en marxa aquest divendres a les 15 h i estarà vigent fins a les 12 de la nit de dimecres, 8 de desembre. Trànsit subratlla que dissabte, 4, al matí pot ser “especialment complicat” a la C-17 i a la C-25 per l’inici del Mercat Medieval de Vic i la celebració de la Fira de l’Avet d’Espinelves. L’N-145 i l’N-260 presentaran també problemes d’entrada a Andorra. Al llarg del pont, les vies més conflictives seran aquelles que condueixen cap a poblacions de muntanya i també les zones d’esquí amb estacions obertes, la C-14, la C-16 i la C-17.

Primera operació especial sense peatges a l’AP-7

Aquest pont de desembre serà la primera operació especial de trànsit amb el tronc central de l’AP-7 a la Roca del Vallès sense cabines de peatge a peu de carretera i també s’espera que a la zona de Martorell hi hagi els tres carrils principals sense aquesta infraestructura.

Durant aquest pont de desembre, els Mossos d’Esquadra faran 2.782 controls arreu del territori amb la participació de 1.918 agents. En concret se’n faran 782 d’alcoholèmia i drogues, 508 de seguretat passiva, 128 específics de motocicletes, 628 de distraccions, 410 de velocitat i 326 de transports.