cotxes contaminants zbe

Segons l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), 37.963 propietaris de cotxe sense etiqueta ambiental s’han inscrit —o estan en procés de fer-ho— al registre metropolità, amb l’objectiu de demanar permís per entrar a la ZBE Barcelona sense ser multats. A banda d’aquestes peticions, l’AMB n’ha desestimat 928 més.

El gruix més important d’inscripcions al registre es va realitzar durant el mes de setembre, quan es va activar el règim sancionador de la ZBE. I segons el balanç fet l’AMB, el motiu principal de les inscripcions al registre és demanar una de les 10 autoritzacions diàries per a cotxes contaminants. En aquest sentit, ja se n’han demanat 3.500, en especial per a divendres o dies previs a festius.

Els segueixen els cotxes amb matrícula estrangera amb motor equivalent a etiqueta de la DGT, i els vehicles de persones amb mobilitat reduïda (aquests darrers tenen una exempció especial). Fins ara, només a la ciutat de Barcelona, les càmeres de la ZBE ja han detectat més de 10.000 infractors.