Centenars de vehicles s’han concentrat aquest dissabte, 18 de desembre, al passeig de Gràcia per protestar contra la Zona de Baixes Emissions de Barcelona, que impedeix circular entre setmana els vehicles sense l’etiqueta ambiental.

Els vehicles, entre els quals hi havia diversos models clàssics i esportius, han estacionat als laterals del passeig, en el tram comprès entre el carrer d’Aragó i el de la Diputació. Principalment han estat conductors de cotxes els que hi han assistit, alguns amb acompanyants, però també hi havia motos i, fins i tot, sidecars. Demanen que es puguin adaptar els vehicles antics per no obligar els conductors a comprar-ne de nous.

D’altra banda, tampoc no veuen amb bons ulls els talls de carrers els caps de setmana ni la implementació massiva de carrils bici a la ciutat. Creuen que aquest model d’urbanisme “no és sostenible” i que “està congestionant encara més el trànsit”.

Alguns usuaris critiquen aquestes mesures mentre es veuen obligats a agafar el seu vehicle privat en el dia a dia, especialment en els casos en què l’oferta de transport públic no es suficientment atractiva. “Treballo a la una de la nit i quan plego, amb els transports que hi ha, arribes a casa molt tard. He hagut de comprar-me una altra moto per poder-me traslladar i, com jo, hi ha moltíssima gent de la perifèria”, relata Encarna Ajenjo, membre d’Asocparc.

Precisament, el 13 de novembre els transportistes van fer una marxa lenta al carrer d’Aragó i l’avinguda Meridiana contra la ZBE.