La nova reunió de la Mesa de la Bicicleta ha servit per presentar les dades del baròmetre i també per fixar el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta per al 18 i 19 de maig a Reus. Els temes d’aquest any seran la promoció, el disseny i la seguretat en els àmbits urbans i interurbans.

En la nova reunió  de la Mesa de la Bicicleta, formada per institucions, empreses i entitats del sector, s’han presentat xifres d’ús de la bici, que va augmentant amb els anys. Segons el Baròmetre de la bicicleta del 2016, 190.000 persones han deixat el cotxe o la moto per la bicicleta a tot Catalunya per als desplaçaments quotidians. L’ús diari de la bici ha augmentat del 6,1 al 6,4 % i cada dia la fan servir uns 400.000 usuaris.

Per fer pujar més aquestes xifres des de les entitats recorden que en altres països se’n fa una promoció amb subvencions. El president de Bicicleta Club de Catalunya, Carles Benito, recorda que “França per exemple està promocionant l’ús de la bici a través dels viatges de la feina” i també explica que a països com Alemanya o Holanda fan descomptes per a la compra de bicis a través de la declaració de la renda”. Des de la Generalitat, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha afirmat que no es preveu de moment aplicar mesures amb subvencions. Font diu que la promoció i l’impuls més important hauria de ser “millorar la connectivitat del carril bici” i també augmentar la seguretat per als ciclistes.