El metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van batre l’any passat, el 2019, el seu rècord històric de passatge. També es va superar el rècord de viatgers en un dia laborable. Va ser, concretament, el 14 d’octubre, el mateix dia que es va fer pública la sentència del procés, amb gairebé 1,5 milions de persones. Les crides de Tsunami Democràtic, primer a concentrar-se a la plaça de Catalunya, i després a anar cap a l’aeroport, van sumar milers de manifestants, sobretot al metro, als viatgers habituals.

Un any de rècord

El 2019 el suburbà va fregar els 412 milions de validacions, un 1,1 % més que l’any anterior. I pel que fa als busos, va arribar als 211,1 milions de viatges, un creixement del 4 % en comparació amb el 2018.

En total, la suma del passatge de les xarxes de metro i autobús ha arribat a un nou màxim històric de 623 milions, una xifra mai assolida. Si se sumen els usuaris d’autobusos turístics, la dada s’enfila fins als 627,3 milions.

10.000 viatgers nous

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha assegurat que “les xifres mostren que la nova xarxa ortogonal de bus funciona i ha celebrat que aquest mitjà de transport hagi aconseguit captar 10.000 viatgers nous aquest any.

S’augura un nou increment aquest 2020

Alarcón ha valorat com una molt bona notícia que “cada vegada més ciutadans utilitzin el transport públic” i ha recordat millores com l’augment de la freqüència de pas al metro en hores punta, la Línia 10 Sud o l’augment d’autobusos en circulació i la renovació de flota.

“Aquest 2020 hem de continuar per aquest camí, de donar més capacitat i més qualitat, perquè necessitem que més persones optin pel metro i l’autobús, que són els transports més segurs, eficients i sostenibles, i la millor manera de respondre a l’emergència climàtica“, ha subratllat la presidenta de TMB.