zoo gripauet ferrerets

Gairebé un centenar de ferrerets seran reintroduits aquest dimarts a la seva habitat natural: la serra de Tramuntana (illes Balears). Es tracta d’una espècie de gripau petit autòcton de l’illa de Mallorca i que es troba en perill d’extinció. El Zoo, però, ha treballat en la seva reproducció i ha aconseguit que l’amfibi passi d’estar “en perill crític” a catalogar-se com a “vulnerable“.

Amb aquesta ja són tres les reintroduccions d’aquest animaló en els últims tres anys i ja s’han superat els 220 exemplars reintroduïts. De fet, l’èxit de l’actuació serveix de model per a altres plans de conservació animal. L’acció a més, representa el nou paradigma del Zoo, on la conservació d’espècies és clau.

Els visitants de les instal·lacions poden observar els ferrerets al complex del Terrari abans que siguin reintroduïts. És un espai dedicat al gripau que simula l’hàbitat rocallós al qual estan acostumats, característic de les muntanyes mallorquines.

En perill des del 1982

El ferreret va entrar a la llista vermella de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura), fa 31 anys. El motiu va ser que hi havia un nombre molt reduït d’exemplars a la natura més enllà de la seva ja limitada àrea de distribució a la serra de Tramuntana.