Una càmera web permet observar en directe la colònia urbana de bernats pescaires més gran d’Europa, la que viu en el Zoo de Barcelona.
La càmera està instal·lada en les copes dels arbres que acullen els més de 100 nius d’aquesta colònia silvestre i facilita imatges en temps real d’aquestes aus i de les seves cries a través del canal de YouTube del Zoo de Barcelona. Aquesta colònia d’aus s’ha convertit en una colònia mixta amb la incorporació d’altres ardeids com són la martinet blanc i l’esplugabous, que també es poden observar a través de la càmera web instal·lada.

La història dels bernats pescaires del Zoo

L’any 1972, una parella de bernats pescaires que formava part de la col·lecció del Zoo de Barcelona i que no podien volar perquè tenien les ales tallades van criar vuit pollets. Dos d’aquests van ser alliberats pels treballadors del zoo i la sorpresa va arribar quan, dos anys després, ja com adults, van decidir criar als arbres del Zoo. A partir d’aquí els arbres de la Ciutadella es van transformar en un pol d’atracció per aquestes aus migratòries que en l’actualitat es poden veure pescant als llacs naturalitzats del Parc de Diagonal Mar o al del Turó Parc. La proximitat dels aiguamolls del delta del Llobregat i la desembocadura dels rius Llobregat i Besòs han estat un factor essencial per al seu establiment al zoo barceloní.

El zoo ha cuidat des de fa més de 40 anys d’aquesta colònia d’ocells, permetent la seva nidificació i garantint la seva seguretat, i, a més, ha fet el seu seguiment conjuntament amb el suport de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). Cal tenir en compte que algunes d’aquestes aus s’han quedat a viure al recinte del zoo i es dediquen a robar peix del que se subministra a les aus captives per poder sobreviure.