Els treballadors de les empreses del Barcelona Forum District, entre les quals hi ha el centre comercial Diagonal Mar o l’Hotel Arts, saben que, un cop l’any, els toca contribuir a netejar el litoral de la zona on treballen. És una activitat voluntària però a la qual cada cop s’apunta més gent. Aquesta vegada s’hi han inscrit 190 participants, tot un rècord.

Tovalloletes humides, un maldecap pel medi ambient

La missió dels voluntaris és recollir residus i netejar el fons marí de les platges de la Mar Bella i de la Nova Mar Bella. Busquen per tot arreu: a la sorra, entre les roques, als espigons i a dins de l’aigua. Ho fan en equips de 10 persones i cadascuna compleix una funció. Hi ha els bussejadors, els que recullen residus amb un caiac o en surf de rem, els nedadors que els acosten a la vora del mar i els qui busquen a la sorra. Asseguren que troben de tot, però especialment tovalloletes que queden enganxades a les roques de la platja.

Rècord de voluntaris i residus recollits

El resultat: 564 kg de residus recollits, més del doble que l’any passat i tot un rècord per a aquesta activitat. Amb una part d’aquests residus, l’artista Álvaro Soler-Arpa en farà una escultura que s’exposarà entre el 15 i el 20 d’octubre a Diagonal Mar.

voluntaris recollint residus del mar

Una estació de control submarina

Per Òscar Bermúdez, director de Màrqueting de Diagonal Mar, aquesta iniciativa és una manera de passar una jornada divertida per una “bona causa”. L’acció forma part del programa de responsabilitat social corporativa del centre comercial i no és l’única que fan. Ara fa uns mesos, al maig, van inaugurar una estació de control submarina per mesurar la qualitat de l’aigua, estudiar les espècies invasores i l’efecte de l’activitat humana a l’entorn marí. L’estació es va instal·lar a través de la Fundació Mar amb una inversió inicial de 15.000 euros.