Foto: Alfons Puertas

La matinada d’aquest dimecres ha estat vermellosa i amb una visibilitat excel·lent. L’Alfons Puertas, meteoròleg de l’Observatori Fabra, ha fotografiat Mallorca des del seu mateix despatx i ens confirma que ha estat el quart albirament de la temporada i el més clar dels que hi ha hagut fins ara.

Foto: Alfons Puertas

Dimarts va ser un dia força ventós, amb ratxes de vent de mestral que van arribar fins als 69 km/h a la Marina, 61 km/h a Sants o 60 km/h a Gràcia i l’Observatori Fabra. Aquest vent ha facilitat hi hagi humitats baixes i molt bona visibilitat a la ciutat, trets meteorològics bàsics per poder captar la silueta de la serra de Tramuntana.

El vespre de dimarts ja es va poder veure, encara que de manera més tènue que al matí de dimecres. El primer albirament de la temporada va ser el 3 d’octubre, després de 145 dies. L’estiu és la pitjor època de l’any per veure Mallorca des de la ciutat, segons apunta el fotògraf de llarga distància Marc Bret.

Barcelona, visible també des de Mallorca

Si nosaltres veiem Mallorca, els mallorquins també ens poden veure a nosaltres. Una mostra n’és una fotografia anterior, del Marcos Molina.

Foto: Marcos Molina