conjuncio planetes novembre 2021
així es podrà veure la conjunció planetària aquest dilluns. Font: Joan Anton Català (@estielsiplanetes)

Tres planetes i la Lluna s’alineen aquests dies al cel de Barcelona per mostrar-nos un espectacle astronòmic magnífic. Ja aquest cap de setmana se n’ha pogut gaudir i, tot i que anirà fent petits canvis, es podrà contemplar aquesta conjunció també aquests propers dies, sempre que el temps ens acompanyi.

Venus i la Lluna, aquest diumenge des de Gavà. Foto: @xavicabopapiol

Venus, Saturn, Júpiter…i la Lluna

Així, doncs, aquests dies podrem veure Venus, Saturn, Júpiter i la Lluna alineats perfectament al cel barceloní, per bé que amb un ordre que, tal com ens indica l’astrofísic Joan Anton Català, anirà canviant durant els dies vinents.

Així, Joan Anton Català apunta que aquest diumenge hem pogut veure la Lluna molt a prop de l’horitzó, en un dels extrems d’aquesta conjunció. Català ens indica, però, que la Lluna els propers dies anirà viatjant cada vegada més a l’est i anirà visitant tots els planetes, de manera que aquest dilluns ja la veurem (la Lluna) entre Venus i Saturn.

Cal mirar cap al sud-oest als vespres

Per poder gaudir d’aquest bonic espectacle només cal tenir la vista oberta cap al sud-oest. En el cas de Barcelona, intentant localitzar l’aeroport del Prat o el massís del Garraf.

Cal recordar que la Lluna aquest dilluns lluirà durant tot el dia i que es pondrà a les 20.44 h, per la qual cosa cal estar atents un cop marxi el sol per poder-ne gaudir de la conjunció.

Els propers dies podreu tornar-ne a gaudir i, a més a més, cada cop més tard.