L’augment del nivell del mar ha provocat una inundació històrica a la ciutat italiana de Venècia. Concretament, l’aigua del mar va arribar fins a 187 cm d’altura a les 22.50 h del dimecres 13 de novembre i és el segon rècord històric, després del del 1966, quan l’aigua va arribar fins a 194 cm.

Fenomen de l’aigua alta

L’anomenat fenomen de l’aigua alta, a Venècia, comporta l’augment del nivell del mar i això, acostuma a passar quasi cada any, però poques vegades ho fa amb inundacions tan importants com la d’aquest dimecres. De fet, a hores d’ara ja s’ha de lamentar una víctima mortal, a la illa de Pellestrina.

La famosa plaça de Sant Marc, així com altres zones de la ciutat, han deixat de ser accessibles i les escoles no obriran les portes, segons el mateix alcalde de Venècia, ja que s’han produït danys greus al subministrament elèctric, sobretot a la zona del Lido i el Camp Santa Margherita. A la basílica de Sant Marc l’aigua ha entrat fins a la mateixa cripta del sant, amb un nivell de més d’un metre d’altura.

Segons les previsions del Centre de Marees de Venècia, el fenomen de l’aigua alta es mantindrà durant uns dies més.