Uns insectes molts petits i veloços estan sent un maldecap per als veïns de Sant Martí de Provençals des de fa un mes. La presència i proliferació d’aquests animals s’han detectat sobretot a arbres dels Jardins d’Ana Figuera i dels carrers de l’Agricultura i de Cantàbria, entre d’altres. Sospiten que, tal com va passar ara fa quatre anys, s’ha pogut originar una plaga de la xinxa del plataner.

Els veïns asseguren que els insectes cauen des dels arbres i ocasionen molèsties a les persones que passegen pel carrer o estan assegudes a terrasses i bancs de la zona. No només pugen per les cames i els braços, sinó que també es fan visibles als cotxes aparcats al carrer. També aconsegueixen entrar als habitatges amb les finestres obertes. Per això, molts residents del barri estan alerta dia rere dia. De fet, un dels veïns explica que ha sol·licitat un tractament de fumigació per combatre el que consideren una plaga de xinxes.

 

Uns cartells al carrer de l’Agricultura informen d’un tractament de fumigació als arbres entre el 5 i el 7 d’agost a la nit. Alguns veïns creuen que l’actuació és per posar fi a la presència d’aquests insectes. Tot i que aquest dijous a la tarda se’n podien veure molts als plataners de Sant Martí de Provençals, els veïns asseguren que durant el juliol la situació era encara pitjor i que l’episodi d’enguany és incomparable amb el que va passar l’any 2015.

Tractament de fumigació d'insectes a Sant Martí de Provençals