El proper dissabte 11 de juny, esport i solidaritat s’uneixen a la 4a edició de l’Ultra Clean Marathon, una prova oberta a tots aquells amants de les curses i de la natura que cobrirà un total de 60 quilòmetres entre Terrassa i Barcelona. L’UCM és una iniciativa impulsada des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. La cita pot presumir de tenir uns padrins de luxe, l’aventurer i emprenedor Albert Bosch i el veterà corredor Miquel Pucurull, que realitzarà un tram del recorregut.

Les inscripcions encara estan obertes i poden participar-hi equips de tota condició (empreses, amistats, entitats…) formats per un mínim de dues persones i un màxim de 12. Cada equip, a banda de recollir residus dels espais naturals, es vincula a una ONG ambiental que actua per a la conservació de la natura a Catalunya.

L’Ultra Clean Marathon, una cursa solidària que aposta pel medi ambient

L‘Ultra Clean Marathon és una cita esportiva que vol conscienciar en la cura de l’entorn i dels nostres espais naturals, que es van reduint a mesura que passen els anys. La carrera és una ultra marató de 60 km en modalitat de “plogging”, és a dir, corrent mentre es recullen residus.

La carrera és un esdeveniment que posa diferents accents en qüestions importants:

  • Vessant esportiva: la crida a practicar esport en un ambient de germanor.
  • Canvi de mentalitat: ser més curosos amb el nostre entorn i convidar a reflexionar i millorar les nostres actuacions amb el medi natural que ens envolta.
  • Proposta de col·laboració amb les ONG ambientals de Catalunya: els donatius (600 euros per equip) ajuden a dinamitzar els projectes solidaris per preservar la natura.
  • Posar en valor els escenaris naturals que tenim a prop.

L’Ultra Clean Marathon tindrà equips de dues a 12 persones, amb un recorregut del Vallès a la Mediterrània

L’Ultra Clean Marathon és una cursa formada per equips de dues a 12 persones, que es podran distribuir els trams de recorregut que triïn. Els 60 km es podran cobrir per exemple en relleus de trams de 10 km i per cada tram es destinarà un màxim de dues hores per cobrir-lo.

Cada 10 km els participants entregaran i classificaran les bosses (material que proporciona l’organització mitjançant els voluntaris) amb tots els residus que hagin recopilat a les zones habilitades per fer-ho, i d’aquesta manera es passaran el relleu de la bossa buida als nous membres de l’equip. Els participants també podran obtenir millor marca en la cursa en cas d’enviar fotografies del recorregut amb exemples d’impactes, ja siguin positius o negatius, en el medi ambient.

El projecte solidari que motiva joves tutelats a córrer per Barcelona

La sortida de l’UCM serà a les 8 del matí del dissabte 11 de juny al carrer d’Extremadura de Terrassa i finalitzarà a la platja del Somorrostro del barri de la Barceloneta de la Ciutat Comtal. La cursa passarà per Sant Quirze del Vallès, Sant Cugat, Rubí, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. Se celebrarà una gran festa a l’arribada a Barcelona, titulada “Mou-te pel clima”, que començarà amb accions de voluntariat ambiental a les platges i al mar de Barcelona, units a tallers i elements lúdics i festius per celebrar el canvi a una forma de vida més sostenible.